3 tips om met je paard te overleven in de natuur

3 tips om met je paard te overleven in de natuur

Je leert jezelf pas echt kennen als je gaat wild kamperen. Hierbij verblijf je in de natuur en wil je het daar zo aangenaam voor jezelf en je paard maken. Maar daarvoor heb je wel wat tips nodig, zoals het kiezen voor geschikte ruiterkleding. Zeker als je in de stad woont. Heb je altijd al eens willen overleven in de natuur? Hieronder staan 4 tips die jou helpen relatief comfortabel te leven in de natuur.

Tip 1: Kies een goede verblijfplaats

Als in Nederland wilt wildkamperen moet je eerst goed kijken waar je je tent opzet. Ieder land heeft zijn eigen regels. In Scandinavië mag je gewoon een plekje opeisen. In Amerika geldt bij ieder district nieuwe regels. Kortom: verdiep je goed in de regels.

Zorg er voor dat je tent goed met haringen zekert. Het is zeker verstandig om materialen als een hamer binnen handbereik te houden voor noodweer. Bij echt noodweer is het aan te bevelen om naar de auto te verhuizen.

Een goede plek voor vind je hoog en droog. Kies een plek uit waar je stromend water en droog hout hebt. Wil je zonder tent in de wildernis doorbrengen? Zoek dan naar afgebroken takken. Kies een afgeknapte boom waar je de takken tegen aan kunt vastmaken. Voor de gaten tussen de takken gebruik je bijvoorbeeld mos en gras.

Tip 2: Je hoeft niet per se op zoek naar voedsel

Je zoektocht naar voedsel heeft zeker geen prioriteit. Je kan namelijk zes weken zonder voedsel! Je primaire taak is om op zoek te gaan naar water en bescherming voor je takken.  

Je paard daarentegen heeft wel regelmatig voeding nodig. Kies daarom wel goede ruiterkleding en zoek een plekje op waar je gras, vruchten en zaden vindt.

Tip 3: Water is jouw grootste vriend

Het is verstandig om een PET-flesje mee te nemen, want zo kan je veel water inslaan voor jou en je paard. Zo’n flesje weegt nagenoeg niets. Verder moet je natuurlijk je tent bij een bron opzetten. Als het water van een gletsjerbron afstamt is het waarschijnlijk wel te drinken, maar desondanks moet je altijd voor de zekerheid waterfilters gebruiken. Zo blijf je tijdens het wildkamperen gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + acht =