Overleven in de bergen doe je zo

Overleven in de bergen doe je zo

Kijk je al maanden uit naar de toch van je leven? Het is bijna zo ver en bent nu waarschijnlijk alles aan het uitzoeken en regelen. Om je een stapje in de goede richting te helpen, hebben we alvast een lijst gemaakt met dingen die je zeker moet meenemen tijdens je tocht. Denk aan een koelbox om eten- en drinkwaar in te bewaren, wandelschoenen en ook de juiste regenkleding.

Koelbox goed voor eten- en drinkwaar
Als je de toch van je leven doet, wil je ook de juiste eten en drinkwaar bij je hebben om te overleven. Zo heb je bepaald voedsel nodig dat je energie geeft om de toch te volbrengen. Denk aan voedsel dat snelle koolhydraten bevat. Aangezien veel vlees/vis en groenten alleen goed blijven onder een bepaalde temperatuur, is een koelbox ook uitermate geschikt.  Daarnaast is het wel zo prettig om een koud drankje te hebben in plaats van een lauw drankje. Koop daarom een koelbox als je op tocht gaat.

Vergeet geen wandelschoenen in te pakken!
Wandelschoenen zijn noodzakelijk als je een tocht maakt. De schoenen zorgen voor meer grip en comfort waardoor de tocht iets makkelijker voor je wordt. Doe hierbij ook dikke sokken aan. Hierdoor zal de kans op blaren ook een stuk minder groot worden.

Regenkleding
De kans dat het gaat regenen in de bergen is enorm groot. Je wil dan niet in een spijkerbroek lopen of in een trui. Dit gaat namelijk plakken aan je lichaam en loopt niet comfortabel.   Kies daarom voor regenkleding om zo prettig mogelijk de tocht te maken. Regenkleding heb je al voor een aantal tientjes en is daardoor ook geen enorme kostenpost, echter is het wel enorm belangrijk als je door de bergen gaat hiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =