Voordelen van wandelen voor je geestelijke en fysieke gezondheid

Voordelen van wandelen voor je geestelijke en fysieke gezondheid

Steeds meer jongeren lijken last te hebben van mentale problemen. Ze ervaren stress door de druk om te moeten presteren, voelen zich eenzaam en hebben last van faalangst. Daarnaast heeft de helft van de Nederlanders ondertussen overgewicht. In dit korte artikel lees je daarom waarom wandelen goed voor je geestelijke en fysieke gezondheid is.

Wandelen ontspant

Heb je een drukke werkweek gehad? Een wandeling zorgt voor ontspanning. Door een mooie omgeving te kiezen en te genieten van alle plaatjes van de natuur kom je meer tot rust. Wandels minstens een half uur, waardoor je voldoet aan de bewegingsnorm, verlaagt de stress en vermindert je bloeddruk.

Heb je anorexia? Dan is het juist niet goed om veel te bewegen. Mensen met anorexia hebben een enorme drang om af te vallen. Zij fietsen en wandelen veel om maar zo veel mogelijk calorieën kwijt te raken. Het is al goed dat je van jezelf weet dat je anorexia hebt. Kies daarom voor steun bij je familie en vrienden en zoek een geschikte anorexia behandeling om je gewicht weer op het normale niveau te krijgen.

Wandelen verkleint de kans op ziektes

Wandelen verkleint de kans op een hoog ziektes. Wist je dat de kans op Alzheimer met 20 tot 50 procent verkleint wanneer je je hele leven lang lichamelijk actief blijft. Door te wandelen gaat je geheugen namelijk beter werken.

Verder is de kans op diabetes ook kleiner. Door dagelijks te wandelen verlaag je het risico op diabetes met 58 procent.

Tot slot hou je door te wandelen je hart- en bloedvaten actief. Mensen die minstens 2,5 uur per week wandelen hebben minder last van cholesterolproblemen. In actieve staat gaat je lichaam tot wel 50 liter liter bloed per minuut rondpompen. Zo neemt je lichaam maximaal zuurstof op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijf =