Wandelen in het bos? Let op deze 3 zaken

Wandelen in het bos? Let op deze 3 zaken

Lekker wandelen in het bos? Heerlijk om even stoom af te blazen en even helemaal tot rust te komen. Lekker vroeg in de ochtend op zondag even de benen strekken en een uurtje wandelen. Er zijn veel mensen die dit doen en om de reden zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Ook in het bos.

Kijk niet alleen voor je uit

Het is zaak om in het bos niet alleen maar naar boven of vooruit te kijken. Kijk vooral ook goed naar de grond en waar je loopt. Veel mensen lopen in het bos blessures op aan hun rug of voeten. Verstappen is aan de orde van de dag; of in een gat stappen of struikelen. Houd hier dus rekening mee. 

De natuur en de zwaartekracht

Iedereen kent de regels van de zwaartekracht. Hou hier dus ook rekening mee in de natuur. Wanneer er een storm gewoed heeft is er altijd de kans dat er takken vallen  en dat bepaalde wandelroutes minder goed begaanbaar zijn. Zaken om vooraf al rekening mee te houden en om goed op te letten bij het maken van een wandeling.

Laat de natuur de natuur

Let ook op de dieren. Zorg dat je ze niet stoort in waar ze mee bezig zijn. Laat de natuur de natuur en laat vogels aan hun nestjes werken. Verstoor dit niet. Waar je ook op dient te letten zijn de routepaaltjes, want je moet er niet aan denken te verdwalen in het voor jou onbekende bos. Belangrijk is – en daar is onze nummer 1- je haar na afloop te wassen met Licener shampoo. Zo voorkom je dat luis afkomstig uit de bomen en ander ongedierte haar werk op je bos krullen kan doen. Dus na de wandeling spring je meteen onder de douche en was je je haar met deze shampoo. Weet je zeker dat jeuk uitblijft.

Tip: wandelrugzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =