Goedkope schoenen van topkwaliteit: het is mogelijk!

Goedkope schoenen van topkwaliteit: het is mogelijk!

 

 

Goed schoeisel is van groot belang wanneer je begint aan een grote wandel- of trektocht. Je schoeisel is namelijk letterlijk het verschil tussen een succesvolle, mooie trip en een barre tocht vol blaren en pijn.

 

Ga je op een trektocht, dan zijn je schoenen dus ook wel het laatste kledingstuk waar je op bezuinigt. Toch kun je flink geld besparen op je schoenen.

 

Top merken voor een lage prijs

Het mag geen verrassing zijn dat schoenen van goede merken over het algemeen een stuk duurder zijn dan de minder bekende merken. Meestal met een goede reden, want de kwaliteit is beter en de producten gaan langer mee.

 

Veel van deze grote merken hebben echter ook regelmatig een nieuwe collectie, terwijl vrijwel nooit ieder product uitverkocht wordt.

 

Deze producten komen vaak bij een outlet terecht, waar je tegen een lage prijs de schoenen kunt kopen. Bij een dergelijke schoenen outlet betaal je vaak maar een stuk minder dan bij de winkel zelf.

 

Waar moet je op letten?

Mensen zijn vaak enigszins huiverig bij een outlet, omdat ze denken dat het gaat om kapotte producten die voor een kleine prijs alsnog worden verkocht. Dit is echter zelden het geval.

 

Sterker nog, een producent kan in de problemen komen als er kapotte producten worden verkocht. Bij outlets gaat het vrijwel altijd simpelweg om producten die uit de collectie gaan en zijn overgebleven.

 

In het geval van kleding kan het ook zijn dat de producten een schoonheidsfoutje hebben, dat verder geen invloed heeft op de functionaliteit van de schoen.

 

Houd er wel rekening mee dat er bij een outlet altijd maar een beperkt aantal producten is. Gezien het vaak om oude collecties gaat, geldt hier het op-is-op-principe meer dan ooit. Zie je een mooi paar schoenen, dan moet je vooral niet te lang twijfelen: er zijn meer kapers op de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − vijf =