Rondreis Indonesië? Met deze tips ben je voorbereid!

Rondreis Indonesië? Met deze tips ben je voorbereid!

Ben je een vakantie naar Indonesië aan het plannen of staat deze al gemarkeerd in je agenda? Dan geniet je nu al vast van een grote dosis voorpret. Van ontspanning aan het strand tot aan inspanning naar de top van een vulkaan – een vakantie in Indonesië biedt het allebei. De handdoek, bikini en zonnebrand liggen ongetwijfeld al klaar, maar wat moet je meenemen als je ook wandeltochten wilt maken? Geen nood, hier volgen 3 belangrijke tips waardoor jij goed voorbereid bent voor jouw rondreis Indonesië.

  1. De juiste wandelschoenen

Een goed begin is het halve werk. Het klinkt logisch, maar de juiste wandelschoenen zijn essentieel voordat je op pad gaat. Heb je last van zwakke enkels of ben je van plan om beklimmingen te maken met een zachte (vulkanische) ondergrond? Kies dan voor hoge wandelschoenen, die bieden meer steun aan de enkels. Indien je juist van plan bent om jungle tours te maken, is het aan te raden om ademende tropische wandelschoenen aan te schaffen. De vuistregel bij het aanschaffen van wandelschoenen is dat er ruimte voor een duim tussen de hiel en de achterkant van een schoen hoort te zijn. Zo zit de schoen niet te strak maar ook niet te los. Tot slot is het aan te raden om de wandelschoenen van tevoren al ingelopen te hebben en om deze altijd in combinatie wandelsokken te dragen. Zo profiteer je van de meest ideale wandelschoenen voor tropische of vulkanische wandelingen!

  1. Verschillende lagen kleding en zaklamp

Ben je van plan om vulkanen zoals de Bromo te beklimmen? Houd er dan rekening mee dat het beklimmen van een vulkaan vaak meer dan één dag in beslag neemt. Hierdoor is de kans groot dat je ook ’s ochtends vroeg al op pad bent. Een zaklamp is dan essentieel! Loop je graag met een stok? Dan is een hoofdlamp handiger omdat je hierbij allebei je handen vrij hebt. Daarnaast kan de temperatuur ’s ochtends of naarmate de hoogte toeneemt ook flink dalen. Daarom kan het fijn zijn om naast een muts en handschoenen, ook verschillende luchtige lagen kleding mee te nemen. Let op dat je hierbij rekening houdt met ademende, niet-knellende kleding. Op deze manier ben je voorbereid voor verschillende temperaturen, zonder dat dit je rug kost. Na de ochtendbeklimming wordt je beloond met een van de mooiste zonsopgangen tijdens je rondreis in Indonesië!

  1. Genoeg water en snacks

Gedurende de beklimming is het van groot belang dat je goed gehydrateerd blijft. Je kan kiezen om energierijke voeding mee te nemen, zoals sportrepen en bananen. Het is namelijk belangrijk om tijdens je beklimming genoeg calorieën en koolhydraten tot je te nemen. Mochten beklimmingen een groot onderdeel van jouw vakantie uitmaken, dan is het aan te raden om je van tevoren te verdiepen in speciale sportvoeding. Deze voeding is gericht op duursport en is daarnaast lichtgewicht. Op deze manier ben jij volledig voorbereid op een flinke beklimming!
En hoe mooi zou het zijn als je een mooi bedrukte waterfles krijgt van je werkgever of een klant als relatiegeschenk?

Zo, met bovenstaande tips kan je met een gerust hart diverse beklimmingen plannen tijdens je vakantie Indonesië. Geniet van de adembenemende uitzichten, zonsopgangen en zonsondergangen. De laatste tip: vergeet natuurlijk niet je camera mee te nemen om deze uitzichten vast te leggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − twee =